dah aku bilang betapa ohsemmmmmmnyaaaa mak aku. semalam mak aku bikin roti jala khas utk aku. hahaha n mak mertua aku pon ohsemmmmm gilaaa sbb masak banyak benda best masa balik kampung haritu. mula2 dia masak ikan haruan (goreng, black pepper, masak asam, stim) pastu agaknya dia tgk muka aku dah betukar jd ikan haruan kot (baca : dah cemuih dgn menu sama), dia bikin cucur kentang, ayam kampung bakar, sambal ikan bilis, sambal paru. peghhhhh.. sape kate berpantang xbanyak benda bleh makan? hehehe
utk roti jala, mcm biasa, telur xdimasukkan la opkos. hanya tepung, serbuk kunyit, minyak sapi sket, garam n air je dibancuh sebelum diliraikan atas ceper. makan pulak dgn kari ayam. peghhhhh!!! terangkat!! xmakan nasik pon xpe!! hahaa
isunya sama ada kari ayam tu bleh makan ke? traditionally xleh, sbb gatal. medically boleh. tp kazen hubby ku kata yg buat gatal tu kulit ayam. kalo masak buang kulit, xde masalah..
ooo patut la lauk kat spital dia masak xde kulit. hahaha *duhh nik, hospital kot, kalo dia masak ngan kulit tu, dah jd kfc la pulopp hahaha* ok ayat yg sepatutnya : ooo patut la hospital bg makan ayam after operate haritu hahaha
utk cucur kentang, buh je tepung, ubi kentang, ikan bilis ngan cili kering. n garam n air opkos. huihh teringat2 kesedapannya sampai harini *meleleh ayaq liuq cheq nihhh baq hangggg*
n tengahari nih mak aku siap masak sambal ikan tenggiri n kuah tumis daging. peghh.. camnih beranak tiap taun pon xpe!! :P
verangan ko nak beranak tiap taun. sorang pon failed lagi. hahaha :D
0 comments:
Post a Comment